Ikwilwijn.be
De centrale website voor de actieve wijnliefhebber
Jeveuxduvin.be Jeveuxduvin.be
Het beste van meer dan 30 handelaars
Wijnen zoeken
Oudere jaargangen
Handelaars
Handelaar zoeken

Mijn winkelwagentje
Zoek wijnen op naam:
  
Voor iedereen
Inloggen
Archieven
Snelnieuws
Blogs
Forum
Zoekertjes
Recepten
Wijn en gerecht
Alfabet
Links
Citaten
Boekenrubriek
Wijnbars
Proefnotities
Opleidingen
Quickpoll

De Basis
Algemeen
Wat is wijn?
Wijn bewaren
Wijn schenken
Wijn en gerecht - Algemeen

Voer voor specialisten
Thomas' hoekje

Vlaamse wijnblogdagen

Temperatuur-calculator
De ideale drinktemperatuur
Voor handelaars
Inloggen
Contacteer ons / Meer info



Snelnieuws



 
10/10/2008
Wijnverkoop via internet verdubbelt in Nederland.

Het jongste marktonderzoek in opdracht van het Productschap Wijn toont aan dat de verkoop van wijn in Nederland via het internet het afgelopen jaar verdubbeld is ten opzicht van 2006.

Tien procent van de ondervraagden geeft aan het afgelopen jaar wijn via het internet te hebben besteld. In 2006 was dit nog 5 procent. Consumenten bestellen gemiddeld een keer per kwartaal wijn via internet. Men koopt dan meer flessen tegelijk in vergelijking met andere aankoopkanalen.

De motivatie van consumenten om wijn via internet te kopen is vooral om nieuwe wijnen te ontdekken die niet in de winkel te koop zijn. De prijs per fles aangekocht via internet ligt ongeveer even hoog als in het klassieke detailhandelskanaal.

Opvallend is dat, net als op de winkelvloer, consumenten wijn via internet sneller kopen als er een interessante wijnaanbieding is.

Als voordelen van aankoop van wijn via internet worden genoemd: aanbiedingen, gemak, thuisbezorging en "niet te vinden in de winkel". De onpersoonlijkheid, grote hoeveelheden en betaling via internet worden als nadeel genoemd.

 
 
16/05/2008
Robert Mondavi overleden

Gisteren, vrijdag 15 mei, overleed de 94-jarige Bob Mondavi in het ziekenhuis in Napa.
Mondavi zette Napa Valley op de wijnkaart in de jaren 1950, ging als eerste transatlantische samenwerkingsverbanden aan in de jaren 1970 (met de Rothschild's en later met de Frescobaldi's) en liet zijn wijngoed als één van de eerste familiale domeinen op de beurs noteren.
Robert 'Bob' Mondavi was een van de overblijvende echte wijnmannen die zowat alle facetten van de wondere wijnwereld beïnvloedden.
 
 
26/02/2008
Japanners investeren in Chinese wijnmarkt

Het Japanse handelshuis Marubeni Corp en Asahi Breweries nemen ieder een belang van 30% in het nieuwe Chinese wijnbedrijf Jiangsu Saint Fruit Winery Co.

Samen met hun partner Dafuhao, een Chinese bierbrouwer, willen ze profiteren van de te verwachten stijging van de Chinese wijnmarkt die nu nog slechts 0,3 liter per capita per jaar is.

(Bron: Harpers, 02-20/21:06)
 
 
25/02/2008
Gebiedsinkrimping Champagnestreek

Twee gemeenten die in aanmerking kwamen voor gebiedsuitbrieding in de Champagnestreek, zullen allicht niet aanvaard worden. Zij voldoen immers niet aan kwaliteitsnormen. Grote huizen zoals Moët en Vranken houden hun hart vast: zij halen immers in die gemeenten delen van hun oogst. Afwachten dus...
 
 
17/02/2008
Dom Perignon per glas bij Harrod's

In Harrod's is een Dom Perignon bar geopend. Je kan er Dom Pérignon 1975 per glas krijgen aan een "zacht" prijsje van € 350 per glas. Geïnteresseerden dienen zich aan te melden voor 3 maart, want dan sluit de Champagnebar zijn deuren...
 
 
16/02/2008
Opnieuw snelnieuws!

Vanaf maandag 18 februari krijgt u opnieuw de laatste nieuwtjes uit de wondere wereld van wijn...
 


Zoeken in het snelnieuws